Nou llibre sobre les DO catalanes

Ha sortit un altre llibre sobre DO. Es titula “Els vins i caves de Catalunya. Les Denominacions d’Origen: història, patrimoni i paisatge”; de fet no ha sortit ara, sinó que es va presentar per l’alimentaria. El llibre el va presentar en Pelegrí amb presència de vinòtoms.


El llibre no és cap novetat sobre les DO però el que sí fa és reorganitzar i sistematitzar diferents informacions sobre els elements més importants de cadascuna de les DO. I com a manual de consulta no està de més tenir-lo.

El llibre ha estat editat a Vilafranca del  Penedès per  Edicions i Propostes Culturals Andana.

És una obra il·lustrada amb més de 150 fotografies amb textos explicatius de totes les Denominacions d’Origen de Catalunya. 

Segons la sinopsi de la mateixa editorial el llibre vol contribuir a la difusió i al coneixement, no només d’un producte de qualitat profundament arrelat en el nostre territori, sinó també del mateix territori que el sustenta. En un moment d’auge de l’enoturisme. Els vins i caves de Catalunya vol donar rellevància al nostre territori vitivinícola. Un territori molt ric i variat, que en major o menor mesura abraça quasi tota la geografia catalana, amb una tradició vitivinícola mil· lenaria i amb un patrimoni natural i humà excepcional.