Garnatxa blanca i Riesling

Al darrer tast, a part de fer el video pel concurs de blogs de la DO Catalunya, vam tastar dos vins d'Edetaria i un Riesling.

EL Celler Edetària treballa la garnatxa blanca cercant aconseguir un vi tipus gran cru. Això es vol aconseguir amb el Edetana Blanc 2011. Amb criança de vuit mesos en bótes de 300 i de roure francès.  És un vi blanc inicialmenafruitat que evoluciona a aromes més intenses i persistents, amb interessants matisost balsàmics. Cremós, sedós, fresc i àgil alhora, dotat d’una estructura complexa i persistent amb un excel·lent equilibri alcohol -acidesa que el converteix en un vi molt elegant i especial. Falta veure la seva evolució amb els anys aper si s'aproxima a les garnatxes blanques amb barriques de costers del Rhone.

La versió jove d'aquest vi és el Via Terra blanc. Color groc palla, net i brillant. Aromes a fruita fresca on destaquen l´albercoc, meló, pera en almívar i canyella. Entrada potent amb explosió de fruites. Pas en boca golós, molt viu amb acidesa ben integrada i un final cítric que li dona frescor i persistència. 

El Riesling: Schmitges, de la Vall del Mosela. Una bodega que es remunta al 1744.

Celler Edetària de Terra Alta