Visita a Hacienda Monasterio. Coneixerem a en Sisseck?



http://thumbp2-ir2.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=2295214913&mid=AJdVfbwAABpIUYKeEwjyKkZPcwk&midoffset=2_0_0_1_9860810&partid=2&f=1332&fid=Inbox&w=768&h=741




Hacienda Monasterio ens va obrir les seves portes per veure les seves instalacions i el seu procés d'elaboració del vi.
Aquest celler, que generalment no accepta visites, s'erigeix
​​sobre una finca, a la privilegiada Milla de Oro, a la vall del Duero. Té 160 hectàrees, 78 de les quals estan plantades de vinya. Està situada a mig camí de les poblacions de Pesquera i Valbuena de Duero, famoses per l'alta qualitat dels seus vins.

El celler, construït entre els anys 1991 i 1992, va ser dissenyat per l'arquitecte francès Philippe Mazières, que anteriorment ja havia treballat en cellers tan prestigiosos com Château Margaux, Château d'Yquem Prieure-Léchiné.

Els enòlegs del celler són Peter Sisseck, conegut per tots i Carlos de la Fuente.

La principal varietat de raïm que cultivem és la Tinta fina (un clon de la varietat ull de llebre, caracteritzada per uns raïms grans i d'alt rendiment). Totes les plantes estan empeltades amb llenya de vinyes velles de la zona.

La vinya es tracta de manera ecològica, sense ús d'herbicides, pesticides ni fertilitzants químics, cuidant l'entorn i el seu paisatge. D'aquesta manera, es manté l'activitat biològica dels sòls i es permet que la vinya pugui expressar tot el seu potencial, la seva caracterització i identitat pròpia. A més la vinya no es rega, és ella la que s'ha d'esforçar per trobar l'aigua.

S'elaboren tres vins: el cosecha, el reserva i el reserva especial.


http://www.haciendamonasterio.com/