Concurs D.O. Penedès 2012

Aquests són els maridatges que els d'Enjoy Wine fem amb els vins guanyadors de la DO Penedès 2012:

- Masia Freyé Domènech Vidal amb brandada de bacallà
- El Fanio blanc criança Xarel•lo 2010 amb torradeta de Paté de bolets del bosc
- Duc de Foix rosat 2011 amb xocolata blanca amb fruits vermells
- Heretat Mont-Rubí negre jove 2011 amb formatge de vaca semi
- Syrah Col•lecció d’Albet i Noya, criança 2008 amb senglar ibèric
- Escumós Mas Comtal amb embotit d’anec mut del Penedès amb prunes i foie
- Vi de Glass Gramona dolç gewürztraminer amb pinya i mango.

 
Vi de gel de Gramona: Pensant en els Eiswein (vins de gel) que són obtinguts per congelació del raïm a la vinya, amb un premsat posterior en fred i fermentació a baixa temperatura, el Jaume Gramona es va proposar aconseguir un vi de característiques similars sense tenir gelades a la vinya els mesos de recol·lecció. L'única forma, també natural, que podia concentrar encara més aquest most després d'una verema tardana, era mitjançant la seva congelació parcial, que suposa un absolut control enològic del procés: supraextracció i crioextracció en càmera de fred.

Per aconseguir-ho s'utilitza un llevat seleccionat per la Universitat de Bordeus, amb efecte de plasmòlisi accentuat. S'obtenen vins molt concentrats, afruitats, molt dolços i àcids al mateix temps, això els confereix fluïdesa i caràcter amb capacitat de criança i impressionant evolució dins l'ampolla.