La mostra del INCAVI pretén millorar


La mostra de vins i caves de Catalunya, que es fa cada any a Barcelona per les festes de la Mercè, ha anat perdent volada després de les darreres edicions, sobretot respecte la qualitat i quantitat dels expositors i dels vins a degustar.
Des de Vinitomia venim criticant repetidament la constant pèrdua d'interès i la fugida de bones bodegues de la mostra. I fins hi tot ens havíem plantejat no anar-hi aquest setembre.
Però segons una notícia publicada a la revista cupatges, els del INCAVI, segurament fruït del canvi de govern de la Generalitat, volen donar solució o fan veure que volen posar remei a aquesta tendència a la baixa.
Les mesures per aplicar un gir a la mostra són diverses i gens clares a nivell de millora de la fira. Alguns d'aquest canvis són la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions (una pijada innecessària que no garanteix la qualitat del vidre), la possibilitat de comprar tots els productes que els visitants han pogut conèixer i degustar a la mostra i a més, s’ha reduït quasi un 30% el cost dels estands pels expositors, fet que ha suposat la inscripció de més de cinquanta cellers.
I finalment s'ha de destacar la mesura estrella: Tancar els stands a les vuit del vespre. Gran errada, ja que el major volum de gent a la mostra es presentava a la franja horària d'entre les 8 i les 10 del vespre, que ara ja no existirà.
Tot i que no tenim gaire clar que la mostra millori, almenys s'ha intentat fer alguna cosa, i per aquest motiu hi anirem. Per veure el resultat, ja sigui positiu o negatiu.