Tast de vins del Priorat

Aquest dissabte tastarem el únic vi amb DOQ de Catalunya.

Al Priorat la climatologia és brusca i extrema, amb oscil·lacions tèrmiques molt acusades entre el dia i la nit. La geografia d'aquesta zona d'antiga tradició vinícola és espectacular, amb feixes i costers de pendents tan pronunciats que cal construir-hi terrasses per al conreu de la vinya. Els sòls estan formats per pissarres que reben el nom de llicorelles.
Sòl i clima provoquen uns rendiments de raïm molt baixos i doten els vins d'aquesta zona d'una personalitat molt singular.
Els Priorat són sobretot negres, elaborats amb carinyena, garnatxa negra i peluda, i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot y syrah. Presenten una graduació molt elevada, d'aromes molt complexes, carnosos i rotunds. Elegants i originals, gaudeixen de molt bona acollida.
Els vins blancs elaborats amb garnatxa blanca, macabeu i pedro ximénez, els rosats de garnatxa negra i els generosos i rancis completen la producció del Priorat.

Anyades:

2009Excellent
2008Very good
2007Very good
2006Very good
2005Excellent
2004Excellent
2003Very good
2002Good
2001Excellent
2000Excellent
1999Very good
1998Excellent
 
 Font: www.doqpriorat.org