3055 Jean Leon



Aquest és el nom del documental que va rodar Agustí Vila, l'any 2006 sobre Jean Leon. Té una durada de 93 minuts i narra laseva vida.


Jean Leon Jr., fill de Jean Leon, investiga en la vida del seu pare partint de la seva última etapa a Tailàndia. Ceferino Carrión va deixar Espanya com a polissó en un vaixell de càrrega. Quan va arribar a Los Angeles ja s'anomenava Jean Leon, un home que es transformava a si mateix contínuament. Qui va ser, Jean Leon? Va ser un conductor de taxi o va ser el cambrer de confiança de Frank Sinatra? El propietari del mític restaurant "La Scala" de Beverly Hills o qui va servir el sopar a Marilyn Monroe el seu últim dia? La seva vida va ser la pròpia del món de la ficció, i aquí ens l'expliquen Paul Newman, Dennis Hopper, Angie Dickinson i Robert Wagner, entre d'altres...


L'any 1962, va tornar exitós a Espanya i va crear al Penedès un dels més apreciats vins a Hollywood. Va navegar a bord del seu iot "La Scala a mare" per a assolir la seva nova ambició: reproduir el restaurant "La Scala" a Phuket, Tailàndia. Un últim somni que mai aconseguiria. Un càncer de laringe el va obligar a abandonar el seu viatge. Va morir a Los Angeles l'any 1996, acompanyat dels seus fills i allunyat dels seus nombrosos amics dels qui no es va voler acomiadar.
Adjunto el link amb el documental senzer: 
 http://www.tv3.cat/videos/226503093#