Explosió a una central nuclear a Cotes du Rhone

Xavier Borràs | Actualitzat el 12/09/2011 a les 13:51h

Hi ha un mort i quatre ferits greus.  S'hi guarden els residus de Vandellòs I.

 

 
El complex nuclear-industrial de Marcoule.

Segons el comunicat de l'ASN (autoritat de seguretat nuclear francesa), l'explosió s'hauria produït a mig matí després que s'hagi declarat un foc en un dels forns incineradors de tractament i fosa dels residus de baixa radioactivitat del complex atòmic de Marcola (nom occità, en francès Marcoule), al departament del Gard, al Llenguadoc-Rosselló.

Midi Libre ha informat que l'explosió ha ocorregut a les 11 h 45 i que la víctima ha estat trobada "carbonitzada". Un dels ferits es troba en una situació greu i ha estat evacuat a un hospital d'emergència a Montpeller i quatre ferits més han estat traslladats a Banhòus de Céser. Cap a les 15:45 h la mateixa ASN ha donat per suspès el comitè de crisi després de comprovar que "no s'ha produït cap mena de fuita radioactiva" ni cap mena de contaminació en les instal·lacions i entre els treballadors. 

Aquest complex militar-industrial-nuclear, ubicat al llarg del Roine a 30 km aigües amnunt d'Avinyó, es troba a la regió mitjana de Cotes du Rhone, àrea de turisme, agricultura i viticultura.

Font: ecodiari.cat